Sunday, July 13, 2014

Israel Laknatullah

ASSALAMUALAIKUM

Baca nama tajuk entry pon boleh buat orang cuak kan? sebenarnya malam-malam buta cenggini guwa bukan nak tulis pasal fakta-fakta illuminati atau yang sewaktu dengannya, cuma ya memang hati siapa yang tak tersentuh bila tengok saudara-saudara seislam kita dizalimi di bumi Palestin.

''Bulan puasa ni ingat semua setan dah kena ikat dalam neraka rupanya ada lagi setan yang dok bunuh orang Islam''
Palestin khususnya baitul maqdis merupakan salah satu tempat yang amat penting dalam dunia Islam. Merupakan bumi anbiya'. Bumi para nabi. Solat di masjidil aqsa sendiri dijanjikan pahala lima ratus kali ganda berbanding tempat lain. Kalau kita tengok sirah nabawi pon kenapa semasa isra' nabi dibawa ke Baitul Maqdis dahulu sebelum di naikkan ke langit sedangkan Allah boleh terus saja mengangkat nabi ke langit. Yang tu semua boleh study sendiri kenapa.

Dalam bulan puasa ni dah ramai imam yang sudah membaca qunut nazilah. Bagi yang belum hafal qunut nazilah moh ler sama-sama kita.Gua pon sebenarnya tengah tunggu bola ni. Hashtag #WORLDCUP. hahaha, kat blog pon nak hashtag jugak. Ingat kat twitter je. Bosan update ler blog kejap. Irfan kan elok buat solat sunat ke baca quran ke sambil tunggu bola tu  -_- Jangan bazirkan walaupun sesaat kan bulan ramadhan ni. Shahrul tarbiah. Shahrul Ibadah. ni dok bukak laptop. kan dah kena dengan Mr Abah. kasi sentap T.T


bye :`)